Δάπεδα

Ορθογωνισμένες πλάκες Καρύστου ή Πέτρινα δάπεδα ή Τετραγωνισμένες πλάκες Καρύστου

Κυριαρχούν στην ελληνική αγορά εδώ και 50 χρόνια. Η πολύχρονη αυτή διαδρομή έδειξε περίτρανα την διαχρονικότητα τους, την ανθεκτικότητα σε συνθήκες σκληρής χρήσης και δικαίως συγκαταλέγεται σήμερα ως ένα από τα καλλίτερα φυσικά πετρώματα στην παγκόσμια αγορά. Είναι ένα πέτρινο φυσικό χαλί από χρώματα κάθε προτίμησης. Πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις, από ανοιχτό πράσινο έως σκούρο πράσινο, γκρι σε όλους τους τόνους απόχρωσης, από ανοιχτό γκρι έως σκούρο(μαύρο)και το καφέ χρώμα με τα νερά του ξύλου, καφεπράσινο χρώμα (τα ίδια τεμάχια πέτρας διαθέτουν το καφέ και το πράσινο), γκριζοπράσινο(συνδυασμός γκρι και πράσινου).Πέραν των ποικίλων φυσικών χρωμάτων υπάρχει και η δυνατότητα διαλογής και ανάμειξης συμφώνα με το χρωματικό αρχιτεκτονικό ντιζάιν κάθε εφαρμογής, όπως μείξη πρασίνου και γκρι, μείξη καφέ και πρασίνου κλπ.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:
1)Σταθερό φάρδος πλακών επί ελεύθερο μήκος(τα φάρδη ξεκινούν από 7cm,10cm,15cm,20cm,25cm,30cm,40 cm και 50cm)
2)Σταθερο φαρδος και μήκος(πλακίδια) 20χ30,30χ60,40χ60 50χ70 κλπ.Η κοπή σε ποικίλες διαστάσεις παρέχει την ευκαιρία επίστρωσης των πλακών σε διάφορα μοτίβα ,όπως το βυζαντινό,σε σειρές ή μιας ξεχωριστής εμπνευσμένης τοποθέτησης.

ΠΑΧΟΣ ΠΕΤΡΟΠΛΑΚΑΣ:
Δυνατότητα επιλογής κάθε επιθυμητού πάχους σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε ξεχωριστού έργου.Ξεκινούν από το ελάχιστο δυνατό πάχος 1 cm, 1-2 νορμάλ,2-4,5-6 και 10-12 cm για έργα ειδικών προδιαγραφών.

ΧΡΗΣΕΙΣ:
• Σε δάπεδα εσωτερικών χώρων:οικιών,επαγγελματικών χώρων και μουσίων
• Σε δάπεδα εξωτερικών χώρων:μπαλκόνια ,αυλές,δρόμους πλατείες,διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κλπ.

ΟΡΘΟΓΩΝΙΣΜΕΝΕΣ:
Κατεργασία με ειδικά μηχανήματα κοπής και πελεκητές στο χέρι (παλιά τεχνοτροπία).